La Cornue
Meesterwerken met passie
Sinds 1908. Albert Dupuy, gastronoom en handarbeider met een passie voor nieuwe technologie besluit zijn voordeel te halen uit de geheel nieuwe verdeling van gas voor de verlichting in Parijs. Zo is het eerste kookfornuis van La Cornue tot stand gekomen “La Cornue Rotissseuse-Patissiere met gasdoorstroom”.
Dit fornuis gebruikt het principe van de natuurlijke doorstroom van warme lucht in een revolutionaire oven die men toen het “metrogewelf” noemde. Door de jaren heen word La Cornue steeds moderner, de modellen worden gediversifieerd, maar er wordt geen duimbreed van de doelstelling afgeweken; een La Cornue-fornuis moet de kenners het allerbeste bieden. Men gebruikt hoogwaardige materialen; gietijzer, staal, koper, massieve messing, nikkel en emaille. De keuze is aan de klant!
De hedendaagse koepel oven van La Cornue is een revolutionaire ovendeur in massief metaal , dat geen vervormingen vertoont door de enorme temperatuurverschillen en met een grote precisie wordt vervaardigd zodat een hermetische afsluiting zonder dichting mogelijk wordt. Doordat de deur van de oven dicht blijft. blijven het vocht en de smaak in uw gerechten.
Als u de deur van een oven van La Cornue opent, ziet u kleine luchtspleten op het deuroppervlak; dit is een technisch wonder waardoor u in alle veiligheid uw handen op de deur kan plaatsen terwijl u in de oven een brood aan het bakken bent.
Elke Chateau, elke Cornuechef wordt door een enkele medewerker met de hand gebouwd naar wens van de klant.