Waarom een koperen pan?
Koper is, na zilver, de beste warmtegeleider. Een koperen Falk pan wordt gemaakt van een massieve koperplaat van 2,5 mm dik en deze wordt rechtstreeks verankerd met een flinterdunne laag roestvrij staal/inox. Hierbij blijven alle geleidingsvoordelen van massief koper bewaard. Deze koperen pan heeft een perfecte warmtespreiding langs de bodem en zijwanden.
Voor inductie koken heeft Falk een metalen laag om de koperen pan gemaakt, zodat de pan magnetisch is. Deze pan werkt super snel op inductie,
Een witte saus zal niet aanzetten, het smelten van chocolade wordt kinderspel. De heerlijke stoverijen zullen uren kunnen sudderen. Een koperen pan is ook ideaal voor ovengerechten; aardappelen bakken, vlees etc.
En daarna is de pan eenvoudig schoon te maken. Even koud water in de pan, 5 minuten laten staan, water weg gooien en u veegt de pan met papier schoon. De buitenkant is geschuurd, poetsen is niet nodig. Maar kan wel!
Het is niet voor niets, dat deze pannen geliefd zijn bij de chef koks. Kijk maar naar de kookprogramma’s!